Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ του σαλιγκαριού, πρόληψη και θεραπεία

Για την αύξηση αυτών των συστημάτων εκτεταμένη (εξωτερική) αιτίες θανάτου ή της ασθένειας είναι συχνά πιο συνηθισμένο φυσικά αρπακτικά και παράσιτα. Στα συστήματα εντατικής εκτροφής είναι συχνά πιο συχνές βακτηριακές λοιμώξεις τύπου. Σχεδόν πάντα οι ασθένειες των σαλιγκαριών αποτελούν γόνιμο έδαφος λόγω της έλλειψης φροντίδας από αυτούς. Είναι σημαντικό τόσο για την πρόληψη πολλών ασθενειών και για την αντιμετώπισή τους διατηρούν καλή καθαριότητα και την υγιεινή στο εκκολαπτήριο, για να αποφύγετε την υψηλή πυκνότητα πληθυσμού, την εξάλειψη των κοπράνων αναπαραγωγής διαμορφώθηκαν και τα ζώα που πεθαίνουν από οποιαδήποτε αιτία σε αυτό. Με την παρουσία του κάθε παράσιτο είναι σημαντικό να είναι σίγουροι ποια είναι η αιτία είναι η ίδια με τη λύση για κάθε πρόβλημα (τρηματώδεις σκώληκες, ακάρεα, ταινία ή οποιοδήποτε άλλο bug) είναι διαφορετική. Πρώτη ματιά στο ζώο με ένα μεγεθυντικό φακό, αν δείτε τα μικρά ζώα που ζουν εκεί είναι αντιμέτωπη με μια μάστιγα υποκινούνται από τα παράσιτα, την ασθένεια πιθανώς δεν οφείλουν την προέλευσή του σε ένα πρόβλημα της βακτηριακής τύπου. (Τα παράσιτα δει με μια παρατήρηση μεγεθυντικό φακό των βακτηρίων είναι μέσα από ένα μικροσκόπιο).
ΠΑΡΑΣΙΤΑ
Στη φύση τα σαλιγκάρια τείνουν να έχουν τα παράσιτα, αλλά αυτά δεν είναι προβλήματα μείζονος σημασίας. Ωστόσο helicicolas στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, κυρίως λόγω των προβλημάτων της πολύ υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας ή συνωστισμό των πάρκων parasitization προβλήματα μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο πολλών ατόμων. Αναφέρετε τα πιο κοινά παράσιτα που βρέθηκαν στο σαλιγκάρι. Αυτά είναι:
Α) ΤΟ HELIMINTOS
Αυτά τα παράσιτα επηρεάζουν τα σαλιγκάρια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
1) νηματωδών πανούκλα
Νηματώδεις είναι κυλινδρικά σκουλήκια που εμφανίζονται στην επιφάνεια του σαλιγκαριού. Η θνησιμότητα από αυτήν την αιτία που δεν κάνουν πολλές μελέτες συνήθως εξαπλωθεί σε πολλά άτομα. Η ανίχνευση των επιβλαβών οργανισμών νηματωδών δεν είναι εύκολο.
Αρκετά είδη των νηματωδών, είναι τα πιο γνωστά και συνήθως επιτίθεται Helix aspersa:
Appendiculatum Alloionema
Έχει μέγεθος περίπου 1 mm όπως ένας ενήλικας Αυτό το παράσιτο ζει στο έδαφος, όπου λέει ο προνύμφες, αυτές εισέρχονται στο σώμα του σαλιγκαριού προκάλεσε καθυστέρηση στην ανάπτυξη και να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο των νεαρών ατόμων.
Aspersae Angiostoma
Παρουσιάζει μεγαλύτερη από το προηγούμενο, πάνω από 2 μέτρα σε μήκος. Σε εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η νηματωδών δεν προκαλεί τον θάνατο των πληθυσμών των σαλιγκαριών.
Nemhelix αρτοποιείο
Η νηματώδης έχει ένα μέγεθος έως 2 mm ζουν στο γεννητικό σύστημα του Helix aspersa,. Δεν είναι συνήθως υπεύθυνη για τους θανάτους σε πληθυσμούς των σαλιγκαριών, αλλά αν είναι η αιτία της υπογονιμότητας, αν η μόλυνση είναι πολύ μεγάλη.
Ερμαφρόδιτοι Phasmarhabditis
Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες αυτό το παράσιτο επηρεάζει μόνο ένα σοβαρό τρόπο για τους νέους σαλιγκάρια, συνήθως κάτω των τριών μηνών, ιδιαίτερα για τα βρέφη που ζυγίζουν λιγότερο από ένα γραμμάριο, ενήλικες είναι πιο ανθεκτικό στα παράσιτα στην άγρια φύση.
Εξέλιξη και μορφή εμφάνισης της νόσου
Ο αναπτυξιακός κύκλος της ασθένειας είναι η εξής: οι προνύμφες μολυσματικές για τον κεντρικό υπολογιστή (το σαλιγκάρι) στο έδαφος, βρίσκοντας αυτό μπαίνει (δεν είναι σαφές, όπου, αν και υπάρχουν νηματώδεις pneumostoma) και να ενεθεί με τα βακτηρίδια μεταφέρουν ένα «δοχείο». Αυτά τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και αποτελούν την αιτία της νόσου του σαλιγκαριού. Εν τω μεταξύ, οι προνύμφες έχουν γίνει ενήλικες και αναπαράγει μέσα στο σαλιγκάρι, που τρέφονται με βακτήρια και των μεταβολιτών τους. 3_7 ημέρες μετά το σαλιγκάρι πεθαίνει, εποχή κατά την οποία νέες μολυσματικές προνύμφες για να διαλύσει πάει στο εξωτερικό σε αναζήτηση νέων θυμάτων.
Οι αιτίες της εμφάνισης των παρασίτων και των μέτρων για την πρόληψη και τη θεραπεία της ασθένειας:
Για να αποφευχθεί αυτό, να φροντίσει ώστε το φαγητό που τρώμε σαλιγκάρια δεν είναι χαλασμένο (μουχλιασμένα ή που έχουν υποστεί ζύμωση), και η γη των θέσεων που έχει αποστειρωθεί προσεκτικά. Μια άλλη μορφή της λοίμωξης είναι μέσω των κοπράνων όπου πολλαπλασιάζονται εύκολα. Αυτές είναι οι τρεις κύριες αιτίες της εμφάνισής του.
-Για τη θεραπεία μια προσβολή των νηματωδών δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν ναρκωτικά ποτέ φωσφόρου, όπως παραθείο, είναι ιδιαίτερα τοξικό, δεν αφήνει πολλά απόβλητα, που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα και η χρήση του ακόμα και σε μικρές ποσότητες μπορεί να εξαλείψουμε ένα ολόκληρο τον πληθυσμό των σαλιγκαριών . Γνωρίζοντας τον κύκλο ζωής της νόσου για να διαγράψετε απλά αφαιρέστε τα σαλιγκάρια καθημερινά για να υποβάλουν μια κακή πλευρά, ότι νηματώδεις που μπορεί να υπάρχουν σε αυτά δεν έχουν το χρόνο να εξαπλωθεί μέσα από τη γη σε αναζήτηση νέων θήραμα. Σε αυτή την περίπτωση και σε όλες, καλή υγιεινή είναι ουσιαστικής σημασίας.
Είναι καθορίζεται σε σοβαρές περιπτώσεις (αν και αυτό θα ήταν πολύ ασυνήθιστο) θεραπεία με λεβαμισόλη, αλβενδαζόλη, mebendazole, γενταμικίνη, κλπ. ..) αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία παρασιτώσεων των νηματωδών σε άλλα είδη ζώων. Αυτά τα φάρμακα έχουν αναμειχθεί με την τροφή ή διαλυμένο σε ποτίστρες. Αν και δεν συνιστούμε τη χρήση του ως λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα εξαλείφει την ασθένεια.
Τα συμπτώματα της νόσου, και να ανακαλύψετε:
Όταν ξεκινάτε τα συμπτώματα της νόσου είναι εμφανή, όταν είναι ήδη προχωρημένο το κέλυφος θα σταματήσει να παίζει ληθαργικό και τελικά πέθανε. Για να δείτε ότι η πληγή αυτή θα θέσει το σαλιγκάρι σε ένα κουβά με νερό που θα λάβει ένα μεγεθυντικό φακό και με μια βελόνα παίρνουμε το σώμα του σαλιγκαριού καβούκι της να εφαρμόσει το φως πάνω του και παρατηρήστε τι θα δούμε κάποια μορφή παράσιτα σκουλήκι " κωνικό, κυλινδρικό, συχνά με δύο άκρα απότομη χρώμα είναι το λευκό και μερικές φορές λευκό ή διαφανές. Το μέγεθος αυτών των παρασίτων εξαρτάται από το βαθμό της αιωρούνται μεταξύ μισού και ενός χιλιοστού. Μερικές φορές, αν είναι πολύ μικρές νηματοειδείς λεπτό.
Αν ρίξουμε μια σταγόνα νερό που βλέπουμε ότι είναι παράσιτα που ζουν ανέμου και κινείται με συντονισμένο τρόπο.

2) Trematodes
Αυτά τα παράσιτα που βρέθηκαν σε όργανα που έχουν άμεση σχέση με την αναπαραγωγή, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις τον ευνουχισμό του ατόμου. Ωστόσο, εάν το σαλιγκάρι είναι πολύ βαριά μολυσμένο μπορεί να πεθάνουν εξαιτίας των τραυματισμών στην προνύμφες που παράγεται μέσα στο σώμα σας.
3) Κεστώδη
Αυτά τα παράσιτα συνήθως δεν προκαλούν το θάνατο του σαλιγκαριού. Διείσδυση σώμα της χελώνας παράγεται χρησιμοποιώντας ως είσοδο το σύνδεσμο των τροφίμων, που εισέρχονται μέσω του πεπτικού συστήματος.
Β) την παρουσία ακαρίασης
Μία από τις πιο σοβαρές ασθένειες για τα σαλιγκάρια, παράγεται από ένα παράσιτο που ονομάζεται Riccardoella Limacum, είναι μία από τις συχνότερες και σοβαρότερες παθήσεις που επηρεάζουν το σαλιγκάρι. Είναι κοινώς γνωστό άκαρι της γυμνοσάλιαγκες. Οι οικοδεσπότες παράσιτο (χρησιμοποιώντας ένα σφιγκτήρα να άγκυρα που κρατά το τέλος των άκρων τους) κατά κύριο λόγο στον τοίχο βρεγματικού της σίτισης κοιλότητα μανδύα με το αίμα αυτού, λίγο υπάρχει μια σημαντική απώλεια βάρους που φέρει αναιμία που Απλώς πάρτε το ζώο σε θάνατο. Αυτό το παράσιτο είναι λευκό ή κίτρινο, είναι περίπου 0,3 mm, απαιτούν ευνοϊκές καιρικές συνθήκες (ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού), εμφανίζονται για την έλλειψη υγρασίας. και μεταδίδεται μέσα από τα ρούχα και τα εργαλεία του χειριστή (ταΐστρες, ποτίστρες ...). Τα ακάρεα είναι συνήθως πάντα παρούσα στις σαλιγκάρια, δεν είναι ανησυχητικό αν το καθένα από αυτά είναι ένα ποσοστό που δεν υπερβαίνει τα 60 ακάρεα ανά σαλιγκάρι. Για μια αποικία των ακάρεων είναι πραγματικά επιζήμιες, πρέπει να υπερβαίνει τα 100 ακάρεα ανά σαλιγκάρι.
Πρόληψη και θεραπεία της νόσου
Η ακαρίαση μεταδίδεται από σαλιγκάρι σε σαλιγκάρι, αλλά όχι σε άμεση επαφή και αν είναι πολύ κοντά. Μπορούν να το κάνουν, επίσης, μέσω του ταΐστρες, ποτίστρες, ή τα ρούχα του χειριστή για την πρόληψη της εξάπλωσης της ασθένειας είναι βολικό για το διαχωρισμό προσβεβλημένων ατόμων, τοποθετώντας τα σε μια διαφορετική περιοχή του αγροκτήματος απομονωθεί από τα υπόλοιπα, εφοδιασμένα με ένθεσης κουτιά με αποστειρωμένο χώμα, τη διατροφή και καθαρό πόσιμο για την αποκλειστική χρήση του. και αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί απομακρυνθούν τα άτομα αυτά. Μετά το διαχωρισμό τους πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια φυσική μέθοδος για τον έλεγχο των ακάρεων, που αποτελείται από κολύμβηση τα μολυσμένα σαλιγκάρια ως πλαίσιο επικεντρώνεται βότανα, τσίλι. σκόρδο. δεντρολίβανο, και ούτω καθεξής.
Σήμερα δεν υπάρχει αγορά, οποιαδήποτε ειδική φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος (βλέπε διάφορες εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Bayer). Για να αφαιρέσετε χημικά που χρησιμοποιούν εναλλακτικά φάρμακα που περιέχουν pirectrinas (μια ουσία που σκοτώνει τα ακάρεα).
Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες, το πρόβλημα των ακάρεων είναι επίσης ελέγχεται ως προληπτικό μέτρο βότανα στο αγρόκτημα, όπως η λεβάντα και δεντρολίβανο. Προφανώς, αυτό φοβίζει τα ακάρεα.
Η χρήση άλλων ουσιών, όπως η φορμαλδεΰδη ή καρβολικό οξύ, οξικό οξύ, δεν συνιστώνται για τη θεραπεία των ακάρεων.
Ως προληπτικό μέτρο που λαμβάνουν για τη φροντίδα των συνθηκών εκτροφής, και αν εμφανίστηκε υψηλές συγκεντρώσεις αυτής της εξάπλωσης παράσιτο την περίθαλψη των ζώων και να τα αφαιρέσετε, αν δεν θεραπευτεί.
Τα σαλιγκάρια σε ένα φυσικό περιβάλλον (καλλιέργειες) για την προστασία από ακάρεα της σκόνης στους μήνες όταν οι καιρικές συνθήκες (υγρασία και θερμοκρασία) δεν είναι κατάλληλα εισέρχονται σε κατάσταση αδρανοποίησης κατά την περίοδο αυτή το ζώο προστατεύεται εντός της Shell έξω από το επίγραμμα.
Σε εκτεταμένες αγροκτήματα τύπο, όπως αυτή η διαδικασία εμφανίζεται φυσικά δεν πρέπει να ανησυχείτε για τα ακάρεα, αλλά σε μονάδες εντατικής εκτροφής μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, επειδή οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας είναι πάντα η ίδια. Για να αποφύγετε τα ακάρεα πρέπει να προκαλέσει τα σαλιγκάρια σε μονάδες εντατικής εκτροφής κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών της αδρανοποίησης (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο).
Σε μελέτες σε ζώα και έχουν προσβληθεί από ακάρεα έχουν βρεθεί ότι τα σαλιγκάρια από ελεγχόμενες φάρμες έχουν έως και 5 φορές περισσότερα από εκείνα τα ακάρεα από φυσικό ή εκτατική γεωργία. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι η παρουσία των ακάρεων σε σαλιγκαριών μειώνονται σημαντικά οι συγκεντρώσεις σπέρματος, περιορίζοντας έτσι τη γονιμότητά τους.
Γ) δίπτερων
Ο τρόπος λειτουργίας αυτών των παρασίτων έχει ως εξής:
Αυτοί οι οργανισμοί "αντιλαμβάνονται" τα νεκρά σαλιγκάρια ή τα άτομα που έχουν μια έντονη αδυναμία, και διαπερνούν το σώμα τους, όπου τρέφονται με ιστούς τους. Ο τρόπος για την αποφυγή τους είναι η σωστή καθαριότητα των ρείθρων.
ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ
Α) PSEUNOMONAS
Μερικές φορές είναι κοινή, αν βλέπετε αυτό το παράσιτο μπορεί να έχουν άλλες ιό-όπως ονομάζεται παρασίτων δευτεροβάθμιας παθήσεις που οφείλονται σε «ευκαιριακές βακτήρια" που εκμεταλλεύονται την αδυναμία του ζώου για να εγκατασταθεί σε. Αυτή είναι η περίπτωση για παράδειγμα των pseunomonas. Είναι ένα πολύ κοινό βακτήριο που προσβάλλει όλα τα είδη, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου από τα πολλά είδη από τα οποία μπορούν να παρατηρηθούν με τη χρήση μικροσκοπίου.
Τα συμπτώματα της νόσου, και να ανακαλύψετε:
Η νόσος αυτή προσβάλλει το έντερο των ζώων που παράγεται μια παράλυση που τα άτομα με ειδικές ανάγκες για κάθε δραστηριότητα η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη αντιπροσωπεύει τεράστιες απώλειες για τον κτηνοτρόφο. Στην πρώτη φάση της νόσου με την παρατήρηση του σώματος
Σαλιγκάρι δείτε ότι παραμένει στο εσωτερικό του περιβλήματος, σταματά να παράγει βλέννα έτσι παρουσιάζοντας ένα θέμα με μεγάλη ξηρότητα. Αργότερα, σε μια δεύτερη φάση το σαλιγκάρι από το καβούκι της, έχει παραλύσει και δεν μπορεί να μπει ξανά σε αυτό το στάδιο να σημειωθεί το πόδι του, βλέπουμε ότι αυτή η έλλειψη φωτεινότητας, έχει μια χαλαρή εμφάνιση και σχηματίζουν ένα πράσινο υγρό γύρω από αυτό, αρχίζουν να εκπέμπουν μια πολύ δυσάρεστη οσμή και ναυτία. Που επηρεάζουν τα σαλιγκάρια αρχίζουν να πεθαίνουν λίγο μετά την υποβολή σώμα σας εντελώς υγροποιημένο.
Οι αιτίες της εμφάνισης των παρασίτων και των μέτρων για την πρόληψη και τη θεραπεία της ασθένειας:
Είναι άγνωστο τι προκαλεί την εμφάνιση αυτού του βακτηρίου, αν κάποια συγγραφείς δηλώνουν ότι αυτό οφείλεται σε αλλαγές στην υγρασία ή τη θερμοκρασία, κακή διατροφή ή έλλειψη κατάλληλης αξιοποίησης μέτρα υγιεινής.
Για να μάθετε εάν είμαστε στην παρουσία της ασθένειας αυτής είναι πιο εύκολο να τα μεταφέρει σε μια εργαστηριακή ανάλυση. Είναι σημαντικό να εξαλειφθεί η εμφάνιση των ασθενειών που βλέπουμε τα ζώα που είναι άρρωστοι για να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου.
Ορισμένοι συγγραφείς συνιστούν επίσης αντιβιοτικά για την εκρίζωση, όπως γενταμυκίνη, τομπραμυκίνη, αμικασίνη και καρβενικιλλίνη ή σουλφοναμίδες, όπως sulfamethazine sulfameracina και αραίωσης στο πόσιμο νερό, ψεκάζονται στο πάτωμα και το κουτί ή τις ζωοτροφές. Ένας τρόπος για τον έλεγχο αυτής της ασθένειας είναι να έχουμε σωστή και υγιεινή των τροφίμων τόσο στα πάρκα της ανάπτυξης, με σταθερή θερμοκρασία και υγρασία, χωρίς απότομες μεταβολές.
Από τη δική μας άποψη και με την εμπειρία το καλύτερο είναι να προσευχόμαστε ότι αυτό δεν εμφανίζεται.
Nematones λοίμωξη ή pseunomonas συνήθως επειδή είναι ασθένειες που παραμένουν για πολύ σε ζώα που δίνουν την αίσθηση ότι είναι υγιή και όταν οι περιστάσεις προκύπτουν γι 'αυτούς είναι σωστό.
Β) άλλοι φορείς
Pseunomonas Εκτός από τα άλλα βακτήρια που μπορεί να επηρεάσει τόσο τα σαλιγκάρια τύπου Gram θετικά και Gram αρνητικά επηρεάζει, αλλά όχι πολύ υψηλό πληθυσμούς των σαλιγκαριών, με αποτέλεσμα να μην περιληφθεί ως μέρος αυτής της μελέτης
ΜΥΚΗΤΕΣ
Οι μύκητες είναι μια σειρά από οργανισμούς που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη φάρμα μας, ωστόσο, λύση του είναι απλή.
Υπάρχουν βασικά τρία είδη μυκήτων που είναι αρνητικές για τα σαλιγκάρια
1) Fusarium:
Αυτό το παρασιτικό μύκητα έμβρυα από τα αυγά, η οποία προκαλεί την ασθένεια που ονομάζεται ροζ. Αυτό μύκητας είναι σαφώς ορατά καθώς αλλάζει το χρωματικό τόνο της υγιούς αυγά είναι κατάλευκα και διαμέτρου 6mm έως διαφορετικούς τόνους (γκρι, ροζ). Η ασθένεια προκαλείται από την έλλειψη καθαριότητας ή της ρύπανσης γη. Ενώ η συχνότητα εμφάνισης αυτής της ασθένειας είναι υψηλός ως προληπτικό μέτρο για την απολύμανση του εδάφους, όπου τα σαλιγκάρια θα γεννήσουν τα αυγά, τη γη αυτή πρέπει κατά προτίμηση να είναι τέτοια ώστε χαλαρό χώμα κομπόστ σκουλήκι, η διαδικασία της απολύμανσης του νερού είναι η άρδευση σε χούμο, με βρασμό ή ψήσιμο αποτέλεσμα να αφαιρέσετε το μύκητα.
2) Verticallium:
Αναπτύσσεται σε βάρος του εμβρύου, που προκαλεί την αποβολή του ίδιου. Αν για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν θα συμβεί το σαλιγκάρι πεθαίνει λίγο μετά τη γέννηση.
3) Aspergillu:
Αναπτύσσει σε άτομα και ενήλικες. Ο Aspergillus μολυσμένα σαλιγκάρια ζωοτροφών και καθιστά τοξικά. Οι ζωοτροφές πρέπει να αποθηκεύονται σε κατάλληλο και να παρακολουθούν την ημερομηνία λήξης τους.
Πρόληψη και θεραπεία της νόσου
Για τον έλεγχο του μύκητα έχει για τη ρύθμιση της υγρασίας εντός του αγροκτήματος (ελεγχόμενο περιβάλλον), τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η εξάπλωση των μυκήτων, απαιτεί επίσης μια αυστηρή εργαλεία καθαρισμού για την πρόληψη της ζύμωσης της τροφής αποβλήτων και περιττωμάτων , αποφεύγοντας τις λακκούβες όπως αυτά προδιαθέτουν στην εμφάνιση της μυκητιασικής λοίμωξης σε αυγά.
Δ) Οι γενετικές αλλοιώσεις. Ο νάνος
Αν παρατηρήσουμε στον άγριο πληθυσμό των σαλιγκαριών, θα δείτε ότι τα άτομα που δεν εξελίσσονται σε διάφορα στάδια κατά τον ίδιο τρόπο. Μερικοί έχουν ένα υψηλότερο ποσοστό, ενώ άλλοι, αντίθετα, έχουν την τάση να αυξάνονται σε μικρότερο βαθμό, σε ακραίες περιπτώσεις αυτός είναι γνωστός ως νανισμό. Αυτή η αλλαγή έχει ως κίνητρο κατά προτίμηση αποτελεί κληρονομικό χαρακτηριστικό. Πληθυσμοί σαλιγκαριών εκτρέφεται "τεχνητή", ιδίως σε εντατική τύπου γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αίτια της αυτή η ανωμαλία μπορεί να αποδοθεί σε άλλους παράγοντες όπως η υπερβολική χειραγώγηση των σαλιγκαριών, η έλλειψη υγρασίας, τον υπερπληθυσμό στα συνημμένα ή την έλλειψη τροφίμων.
Ε) Όλες οι άλλες αιτίες θανάτου. Συμπτώματα και τις λύσεις
Εκτός από την έγγραφη παραπάνω υπάρχουν και άλλοι λόγοι που θα περιγράφουν:
-Κοιτάζοντας το σαλιγκάρι, κατ 'αρχήν έχει αποσύρει το σώμα του στο κέλυφος, αυτό το μικρό προσχώρησαν στην πίσω πόδι στο εξωτερικό λυγίσει ελαφρώς προς τα αριστερά και το χρώμα τόνος άλλαξε, και στη συνέχεια μπαίνει σε μια κατάσταση σήψη μετατρέψει γρήγορα το σώμα σας σε ένα είδος σκοτεινής, πάχους υγρού στο οποίο ένα είδος σκουληκιών κυμαινόμενο μπορεί να αποδώσει το θάνατό του για να το τσίμπημα των εντόμων που ζουν μαζί τους στο πάρκο, αυτό τείνει να συμβεί μερικές φορές, χωρίς να είναι δολοφόνος πολύ ανησυχία.
-Αν παρατηρήσουμε ότι αρχικά το σαλιγκάρι έχει ανασυρθεί το σώμα του στο κέλυφος κολλήσει σε αυτό και χωρίς mucilage μπορεί να αποδώσει την αιτία του θανάτου από την αφυδάτωση, αν υπάρχει, επίσης, ένα είδος άνθρακα, η αιτία του θανάτου μπορεί να είναι η υπερβολική έκθεση ο Ήλιος Μετά το θάνατο από αυτές τις αιτίες, το σαλιγκάρι είναι το στέγνωμα και δεν σαπίζει ή μυρωδιά.
-Αν δούμε ότι το σαλιγκάρι είναι εντελώς έξω από το κέλυφος με τις κεραίες μερικές φορές πολύ πρησμένο με ένα μεγάλο όγκο του σώματος και πράσινο τόνο με τα πόδια σας, τότε θα δούμε σήψη ληφθεί κάποια στιγμή μπορούμε να αποδίδουν το θάνατό του σε θάνατο από πνιγμό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό ο θάνατος δεν οφείλεται σε πνιγμό από έλλειψη οξυγόνου, εάν το νερό διεισδύει σε μεγάλες ποσότητες μέσα από τους πόρους του δέρματός σας με τη δολοφονία του.
-Αν δείτε άδεια κελύφη στο αγρόκτημα θα πρέπει να τηρούν προκειμένου να καταλήξει σε συμπέρασμα για την αιτία αυτή. Εάν δούμε ότι το κέλυφος έχει μια κυκλική τρύπα τύπου πιστεύουμε ότι η αιτία θανάτου ήταν ένα πουλί. Αν δούμε ότι το κέλυφος είναι συνθλίβεται η αιτία μπορεί να είναι ένα ποντίκι.
-Κοιτάζοντας το σώμα του σαλιγκαριού είναι ξηρό, βλέννες και εξακολουθεί να εμμένει στο κέλυφος και το πόδι σας είναι έξω από το κέλυφος μπορούμε να αποδίδουν την αιτία του θανάτου στις μεγάλες ηλικίες.
Πώς να καταπολεμήσει τα αρπακτικά ζώα. ΤΑΞΕΙΣ
Πολλοί φυσικοί εχθροί έχουν τα αρπακτικά σαλιγκάρι των σαλιγκαριών ζωοτροφών μερικά από αυτά με λίγη κανονικότητα των οποίων είναι η περίπτωση για παράδειγμα ο ασβός, αλεπού, κουνάβι.
Οι αρουραίοι, βατράχια και μυγαλές είναι πολύ επικίνδυνη, είναι σημαντικό να ισόγειο υπάρχει ένα αναγκαίο εμπόδιο για να τους σταματήσει. Είναι ακόμα εφικτό να έχουμε ένα ζευγάρι των γατών στο αγρόκτημα. Πουλιά (ειδικά τσίχλες και κοτσύφια), και τρέφονται με τα σαλιγκάρια, αλλά συνήθως το κάνει μόνο σε περίπτωση που διαπιστώσουν άλλα τρόφιμα, έτσι δεν προκαλούν συνήθως προβλήματα, σε περίπτωση που μπορεί να δώσει εκκολαπτήριο καλύπτουν pájaros.En μπαλόνια χρήση ή φοβίζει σχετικά με τα επικίνδυνα έντομα σκαθάρια ειδικά. Μύγες και τα κουνούπια μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα επειδή γεννούν τα αυγά στο σώμα του σαλιγκαριού και τις προνύμφες των αυγών αυτών όταν φεύγουν τρέφονται με τη σάρκα του σαλιγκαριού. Για να τα αφαιρέσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλλα χαρτί και τα εντομοκτόνα σε μικρές ποσότητες.
Οι γυμνοσάλιαγκες μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, όχι επειδή η επίθεση σαλιγκαριών, αλλά επειδή τρώνε το ίδιο με αυτούς. Για να εξαλειφθεί το καλύτερο πράγμα είναι η πρόληψη, ρίχνει στην εκμετάλλευση πριν από την τοποθέτηση μαλακιοκτόνα προϊόντα προς διάθεση.
Για την αποφυγή και πρόληψη της όλα αυτά τα προβλήματα υπάρχουν πωλούν τώρα μια σειρά από ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούν το υπερηχογράφημα για να τρομάξει τα αρπακτικά ζώα. Η χρήση του ενός σωστά εξαλείφει τα προβλήματα αυτά.
Αναρτήθηκε από Hernan Lopez
ΣΤΟ http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=el&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=es&tl=el&u=http%3A%2F%2Fhelicicultura-cria-de-caracoles.blogspot.com%2F2008%2F10%2Flas-enfermedades-como-luchar-contra-los.html%3FshowComment%3D1283792674610%23c7752003764062394044