Translate

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

ΣΑΛΙΓΚΆΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ


 Προετοιμασία
Βάζουµε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουµε µέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους (για τουλάχιστον µισή ώρα) και τα καθαρίζουµε καλά. Πετάµε όσα σαλιγκάρια δεν έχουν βγάλει τα κεφάλια τους έξω. Βάζουµε σε µια κατσαρόλα νερό µέχρι τη µέση και µόλις βράσει ρίχνουµε τα σαλιγκάρια µέσα µε 3 κουταλιές αλάτι. Όταν αρχίζουν να βγάζουν αφρούς, προσθέτουµε ένα ποτηράκι ξίδι και τα αφήνουµε να βράσουν 10 λεπτά. Μετά πετάµε το νερό και τα ξεπλένουµε πολύ καλά µε κρύο νερό.

Σαλιγκάρια κοκκινιστά

kokkinista
Υλικά για 4 άτομα
    • 1 κιλό σαλιγκάρια
    • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα
    • 1 φλιτζάνι λάδι
    • 5 κρεμμύδια
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 3 φύλλα δάφνης
    • μισό κουταλάκι μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι.
    • μαϊντανός ψιλοκομμένος
.
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πιπέρι το αλάτι το μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά  μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα σαλιγκάρια και την ντομάτα. Τα σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά . Αφου βράσουν τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με την σάλτσα τους προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίρουμε.
         ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ....